Постинг
17.06.2012 13:38 -
Ориз Басмати
Автор: aida22n
Категория: Рецепти
Прочетен: 1591 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 17.06.2012 17:24
Прочетен: 1591 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 17.06.2012 17:24
1 ч.ч. ориз Басмати се измива и се накисва във вода за 15 мин. В тенджера се разстопява 1-2 с.л. масло и се добавят канела, 2 щипки мащерка, 1/2 ч.л. кимион и изцеденият ориз. Запържва се до прозрачност на ориза. Залива се с 3 1/2 ч.ч. вряща подсолена вода и се прибавя 1/2 ч.л. куркума. Вари се на слаб огън около 13-15 мин. Накрая се добавя още масло и се поднася с пресен магданоз. Може преди да се махне от огъня да се добави сок от 1 лимон.
Няма коментари