Моят блог в Blog.bg
Постинги в блога от Юни, 2012 г.
19.06.2012 13:47 -
Панирани крилца с корнфлейкс
Сварявам крилцата, разделям ги на 2, посолявам ги. Потапям ги в разбито яйце и после овалвам в корнфлейкс, предварително смлян в блендера, но не на ситно, а съвсем за кратко, да има и едри парчета. Пържа ги в загрято олио до златисто.
17.06.2012 13:38 -
Ориз Басмати
1 ч.ч. ориз Басмати се измива и се накисва във вода за 15 мин. В тенджера се разстопява 1-2 с.л. масло и се добавят канела, 2 щипки мащерка, 1/2 ч.л. кимион и изцеденият ориз. Запържва се до прозрачност на ориза. Залива се с 3 1/2 ч.ч....
16.06.2012 15:54 -
Козунак в хлебопекарната
Продукти за тестото: 2 яйца + 1 белтък /жълтъкът се оставя за намазване/, 200 г. захар, щипка сол, 180 мл топло прясно мляко, около 600 - 660 г. брашно, 1 пак.суха мая или 20 г. прясна мая.
Замесвам го в машината, но го пека във фурн...
16.06.2012 15:36 -
Локумки
Продукти: 1 ч.ч. бяло вино, 1 ч.ч. олио, брашно с 1 бакпулвер.
Замесва се меко тесто, разточва се на тънък лист, реже се на квадратчета. Във всяко квадратче се слага парченце локум и се завиват като пурички. Пекат се на 220*С до розово. ...
Замесва се меко тесто, разточва се на тънък лист, реже се на квадратчета. Във всяко квадратче се слага парченце локум и се завиват като пурички. Пекат се на 220*С до розово. ...
16.06.2012 15:28 -
Скариди
На котлона в съд с малко олио се запържват 2-3 нарязани на ситно скилидки чесън, малко кашу или други ядки, куркума и джинджифил на вкус, около 400 г необелени сварени скариди или 200 г обелени. Запържва се /задушава се/ за няколко мин...
16.06.2012 15:21 -
Салата Табуле
300 г. булгур, 4 връзки магданоз, 1 домат, 1/2 краставица, 2 лимона, 1 глава лук, 30 мл зехтин, сол
Булгурът се залива с вряща вода и се оставя да я попие. Престоява така час-час и половина, за да омекне, след което се отцежда. Магданозът...
Булгурът се залива с вряща вода и се оставя да я попие. Престоява така час-час и половина, за да омекне, след което се отцежда. Магданозът...
16.06.2012 15:14 -
Крем-супа от червена леща
Сварява се 1 ч.ч. червена леща, във водата може да се сложи и 1 кубче пилешки бульон. Отделно в тиган се запържват 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 1 морков на ситно, сол, червен пипер, кимион, джинджифил на вкус. Като се задуши всичко, ...